AMPA Escola Pegaso - Curs 2017-2018

DILLUNS 4 DE MAIG A LES 17H A LA SALA D’ACTES

(* S'OFEREIX SERVEI D'ACOLLIDA)

Benvolgudes famílies de 3r i resta de famílies de l’escola,

Us convoquem a una reunió per parlar sobre les proves diagnòstiques de 3r de Primària que realitzaran els vostres fills a partir del proper 5 de maig i que s’apliquen per primera vegada aquest curs com a implantació de la LOMCE. I a partir del curs vinent a 3r i 6è de Primària.

Tal i com ha passat a altres comunitats, a Catalunya s’està intentant promoure una resistència a aquestes proves, recolzada per diferents entitats com la XEI (Xarxa d’Escoles Insubmisses) de la qual l’escola en forma part, la FAPAC (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya) i el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa).

A continuació us fem un breu resum dels punts que es tractaran a la reunió a càrrec d’Àlex Castillo (president de la FAPAC) i Núria Marrón (promotora de la XEI) per tal que preneu consciència de la importància d’aquesta reunió i així prendre una decisió al respecte de l’actitud que volem adoptar cada família de forma individual i conjunta envers aquestes proves.

http://www.nfz-lublin.pl/?become-an-organ-donor-persuasive-speech QUÈ SÓN? Aquestes proves són una avaluació externa que imposa la LOMCE, sense conseqüències curriculars perquè en principi té un caràcter diagnòstic. Com ja sabeu, proves diagnòstiques se n'han fet sempre, però el text de la llei diu que els resultats de les avaluacions seran públics, amb la qual cosa es farà una jerarquia dels centres segons les "notes" obtingudes.

click here PER QUÈ HO FEM? Nosaltres impulsem aquesta resistència perquè considerem que és una oportunitat única per fer visible l'oposició a una llei perversa que dinamita l'escola catalana, democràtica, laica, coeducativa i inclusiva. I perquè no volem ser còmplices ni de la llei ni d'un instrument, l'avaluació externa, que, sense esforços ni partides pressupostàries previstes per a revertir les mancances que s'hi detectin, només servirà per "culpabilitzar" els centres dels resultats i per començar a seleccionar l'alumnat entre "els bons" i "els dolents".

En un entorn de retallades i desinversió, els primers afectats són els alumnes amb dificultats socioeconòmiques i amb problemes d’aprenentatge. La llei per ells no té previst res més que una FP devaluada que servirà perquè, a partir de 2n de l'ESO (o sigui: abans d'acabar l'educació obligatòria), se'ls pugui derivar cap aquest itinerari creat per “amagar sota la catifa” el fracàs escolar. 

most essays focus on COM HO FEM? Aquest "no" a la llei des del minut zero, aquesta resistència activa a les avaluacions externes tal com estan plantejades, l'haurem de tirar endavant les famílies. Segons les consultes jurídiques que s’han fet, les direccions i els mestres, com a treballadors públics, han de quedar-ne al marge perquè poden ser expedientats i sancionats. Per les famílies, no portar els nens a les proves no té conseqüències. Pels alumnes, tampoc, ja que, com dèiem, són diagnòstiques.

Per no portar els nens a l'escola els dies de la prova només cal que les famílies sàpiguen quin dia i a quina hora es faran, i organitzar-se. La proposta és no portar als nens a classe aquell matí i, tot i que potser acabin fent aquella prova un altre dia, haurà servit com a acció de protesta perquè s’haurà de notificar a Inspecció per part del centre.

QUINS SUPORTS TENIM? Aquesta acció té el suport de FaPac (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya), dels sindicats CCOO, Ustec i UGT, dels sindicats d'estudiants i dels moviments de renovació pedagògica, a més de plataformes d'educació com l'Assemblea Groga. Arreu de l'estat (per exemple, Madrid, Euskadi i l'Aragó) també s'estan organitzant boicots. El govern asturià ha dictaminat que no farà aquestes proves. La consellera d’Educació de Catalunya, Irene Rigau, sí que les executarà, tot i que està fent declaracions intentant mitigar la seva importància i els seus efectes. 

En els documents adjunts podeu trobar més informació al respecte.

http://noordinarycamps.org/good-paper-writing-service/ ​COMISSIÓ RELACIONS EXTERNES I MOBILITZACIONS​

 

Estimades famílies,

Us informem que l’activitat programada per dissabte de patins i tabals no es realitzarà.

Era una activitat que havíem de realitzar conjuntament amb el Club Patí Congrés i des de l’AMPA volem donar suport a la seva decisió de cancel·lar-la degut als esdeveniments succeïts dilluns a l’IES Joan Fuster.

Plegats trobarem un altre moment per poder realitzar-la i gaudir-la.

CASAL D'ESTIU 2015

Dimecres, 22 abril 2015

Benvolgudes famílies,

Us volem informar que portem uns mesos treballant en el Casal d'Estiu d'aquest any.

Encara tenim algun punt pendent d'acords amb 7iTria, que esperem que en aquesta o la propera setmana ho pugem tindre tot tancat.

Paralelament, informar-vos que la reunió informativa del Casal aquest any la farem abans... el proper dimecres 29 d'abril a les 17 hores. El lloc a la Sala d'Actes.

Aquest any, tenim moltes sorpreses i canvis, on volem que el Casal sigui un referent al barri.

Recordeu... ens veiem el proper dimecres 29 d'abril a les 17 hores.

Us esperem!!

Des de l'Ampa de l'escola Pegaso volem donar el nostre condol i suport a tota la comunitat educativa de l'institut Joan Fuster, així com manifestar el nostre rebuig als actes violents que malauradament s’han produit aquest matí al nostre entorn.

Una sentida abraçada.

AMPA Escola Pegaso

 

 

 

Aire, aigua, terra, vent, tempestes, fums, petroli, gas, centrals d´energia, vaques, blat, electricitat, cotxes, plàstics, crisi econòmica, estalvi, reciclatge, plaques solars, boscos…

Creus que cal millorar el món? Saps com fer-ho?

T’agradaria saber tot allò que pots fer del món un lloc millor?

DESCRIPCIÓ:

HORARI:              20:00H a 21:00H

DATES:            Dilluns 23 de febrer

            Dilluns 23 de març

Dilluns 20 d'abril i

Dilluns 25 de maig

DIRIGIT A: Pares i mares sensibilitzats pel medi ambient i amb ganes de millorar el món.

http://www.captainconso.com/how-to-write-a-paper-on-diabetes/ INSCRIPCIONS: del 17 al 20 de FEBRER

Per e-mail (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. ) indicant nom del participant i el nom dels fills/filles i el seu curs.

 

APUNTEU-VOS, ENTRE TOTS FAREM UNA ESCOLA I UNA SOCIETAT MÉS ECOLÒGICA I SOSTENIBLE!

REUNIÓ DE DELEGATS

Dimecres, 11 Febrer 2015

Aquesta tarda hem assistit a la segona reunió de delegats/des d'aquest curs.

La Marta (coordinadora de delegats) ha aportat les novetats de l'AMPA. La Pilar i la Maria Jesús (directora i cap d'estudis) han presentat les novetats de l'escola i després cada curs ha afegit les seves consultes i comentaris.

L'AMPA ha convidat a les famílies a participar en les activitats de Zumba, Tabals, la festa de Carnaval i ens ha avançat les xerrades per a pares:

2 de març: La feina de l'escola arriba a casa. Hem d'ajudar?
13 d'abril: Com parlar de sexe en família.
4 de maig: Millorem la salut familiar (l'alimentació i l'activitat física).

Tota la informació de la reunió us la passaran els vostres delegats de classe quan estigui feta l'acta corresponent.

Gràcies a tots els delegats i delegades per la vostra col·laboració.

Benvolgudes famílies,
 
Us informem que l'Ampa s'ha adherit a la ILP per L'Educació Pública i estem col.laborant en la recollida de signatures.
Com a pares que hem d'estar implicats i participar en l'educació dels nostres fills us demanem que prengueu 5 minuts per llegir aquesta informació sobre la ILP i els seus objectius per tal de valorar si voleu signar-la.
 
Recollirem signatures el diumenge 15 de febrer a la festa de Carnestoltes i del 17 al 20 al despatx de l'Ampa.
 
Us resumim els objectius d'aquesta ILP. Per més informació:
 
www.ilpeducacio.cat
 
https://www.youtube.com/watch?v=A7fSf0F529g
 • XARXA PÚBLICA ÚNICA I GRATUÏTA DE BRESSOL A UNIVERSITAT: dret a l'educació per tota la ciutadania sense importar el seu origen social.
 • REDUIR PROGRESSIVAMENT ELS CONSELLS ESCOLARS: en 10 anys els centres concertats s'hauran de convertir en públics o quedar privats sense subvenció ni concert.
 • NO PERMETRE LA GESTIÓ PRIVADA.
 • DEMOCRÀCIA A LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES: cap òrgan de govern podrà tenir representants del món empresarial.
 • AUTONOMIA DE CENTRES: sense direccions imposades i amb la participació de les famílies en les decisions del centre.
 • IGUALTAT DE GÈNERE.
 • AVALUACIÓ DEL SISTEMA EDUCATIU.
 • CONDICIONS LABORALS DIGNES.
 • EL CATALÀ COM A LLENGUA VEHICULAR.
 • ESCOLES BRESSOL PÚBLIQUES.
 • FINANÇAMENT: Destinar mínim un 6% del PIB.
 

Ja gairebé ho tenim aquí, ja queda menys per les rues de carnestoltes i ja casi ho tenim tot preparat. Aquest cap de setmana tenim els últims assajos i si no podeu venir podeu assajar a casa amb els vídeos que us hem preparat.

Recordeu comprar els tickets pel dinar:

abans de dijous 12 (es podran comprar també dissabte 7 i diumenge 8).

 • Rua Sagrera: 15.45h a l'escola i 16.45h a Jardins d'Elx
 • Rua St. Andreu: 10h a l'escola i 10.45h a Concepció Arenal amb Fabra i Puig.

A continuació us fem un resum de tots els detalls per tal que no us falti res:

NOIS

Samarreta o camisa negra

Pantalons negres

Barret negre amb cinta blanca

corbata i tirants blancs

 

NOIES

Vestit del color triat (blau, fuscsia o daurat)

samarreta color carn

mitges negres de rejilla

guants llargs negres

boa negra

cinta amb ploma negra pel cap

collaret llarg de perles (opcional)

sabata negra o vambes amb peucs com el model

 

 

CARNAVAL... CARNAVAL

Dimecres, 04 Febrer 2015

Benvolgudes famílies,

Ja tenim el Carnestoltes a sobre!!!

Reserveu-vos el 14 de febrer a partir de les 15:45 hores per la Rua de La Sagrera. Ens maquillarem i anirem cap a Jardins d'Elx, on començarà la rua a les 16:45 hores.

L'endemà, 15 de febrer, participarem a la Rua de Sant Andreu. Ens trobarem a les 10:00 hores a l'escola per maquillar-nos i a continuació anirem cap a Concepció Arenal amb Fabra i Puig, a les 10:45 hores.
Quan acabi aquesta Rua tornarem cap a l'escola i farem la nostra... FESTA on dinarem, ballarem i gaudirem tota la tarda!!

Ja s'han posat a la venda els tiquets pel dinar. Només heu de passar pel despatx fins el dijous dia 12 de febrer. El preu del dinar serà de 6 euros, ja que per fer-lo accessible per a tothom, l'AMPA subvenciona una part del seu cost.

Podeu veure el cartell de la festa en el doc adjunt.

Us hi esperem!